Denizli Okulları

1. Kitap Şenliği ile Okurluğu Kutladık

Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılının bu ilk günlerinde, okulumuzun her birimini kapsayan bir kitap şenliği düzenledik. İlkini düzenlediğimiz ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kitap Şenliği’nde, öğrencilerimizi seçkin yayınevlerinin kitaplarıyla, yazar ve çizerleriyle buluşturmaktan mutluluk duyduk. Etkinliğimizin merkezinde kitaplar olduğu için öğrencilerimize kitapların oluşum sürecini, yazarların, şairlerin, çevirmenlerin, yayıncılığın meselelerini birinci ağızdan aktarmak amacıyla Yazar Editör Ece ÖZBAŞ’ı konuk ettik. Yeni dünya düzenine dair çizgilerini konuşturan, uluslararası alanda birçok ödülü olan Karikatürist Hicabi DEMİRCİ’yi düzenlediğimiz söyleşi ve atölyelerde öğrencilerimizle buluşturduk. Değerli konuklarımız Batuhan KARA ve Funda KARA ile düzenlediğimiz dramaturji atölyesinde 9 ve 10.sınıflarımızla Moliere’in “Cimri”, Haldun TANER’in “Keşanlı Ali Destanı” adlı eserini ayrıca 5. sınıflarımızla “Düdüklü Tencere Orkestrası”, 6. sınıflarımızla “Sınıftan Yükselen Sesler” adlı kitapları inceledik. Değerli bir konuşmacı ve yaratıcı drama eğitmeni olan Şimal GÜRTEKİN de düzenlediğimiz söyleşide öğrencilerimize pek çok konuda farkındalık kazandırdı. Şenliğimizde, kitaplardaki sihirli dünyaların yaratıcılarından Yazar Gülşen MANİSALI da çocuklarımızın psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen, dünyalarını zenginleştiren eserleri üzerine yaptığı çalışma ve atölyeleriyle aramızda oldu. Drama Öğretmeni Hatice IŞIK da atölyeleriyle, öğrencilerimizi masalların renkli dünyasına götürdü.
Bu süreçte kitap şenliğimizi daha anlamlı kılmak için bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıp öğrencilerimizden gelen okuma kitaplarını köy okullarına bağışladık.

21-23 Kasım günlerini kapsayan, okurluğu doyasıya kutladığımız ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kitap Şenliği’ne katılan değerli konuklarımıza teşekkür ederiz.


Üniversiteler Mahallesi Ihsan Dogramaci Bulvari No:5 06800 ODTÜ - Çankaya / ANKARA

+90 312 210 1182 (PBX) • FAX +90 312 210 1435 • info@odtugvo.k12.tr

© 2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari • Designed by Activate

Yukarı.